Wednesday, August 26, 2020

Kaksteiskuud 2020

Kaksteiskuud 2020 (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double Black" ja 4,02

Tootjainfo: "Tanker anniversary beer. This time it is our batch no 500. Black Double IPA is a great way to celebrate the occsion!
IBU 100"

Keskmist kasvu purk, sildil mustvalged lained, mis muudavad õlle nimetuse peaaegu loetamatuks. Pruun vaht täidab pool klaasist, püsib väga kaua ja haakub ka kenakesti klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmilt jämepunase ja üsnamusta vahepeal. 

Aroom on kohvine, veidi tuhane ja röstine. Magusa fooni ja hapukas-torkiva humalakirvendusega.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus, korraliku hapu röstiga ning kõrvetatud vilja taoline. 

Keskmaitse ... jaaaaa ... novata just seda ma ootan mustalt IPA'lt, eriti topelt-IPAlt! Karmi rösti ja karmi humalat. Mõru + mõru annab kokku kohati hapu. Kõrvetatud leivapäts. Kakao. Tuha sisse kukkunud šokolaad.

Lõppmaitse. Uhhhhh. Istud sina öösel korstna otsas ja mõtled, et no pole paremat ja kõrgemat kohta et jahutada oma mõtetest tulitavat pead. See, et sa pärast ülepeakaela tahmane oled, pole üleüldse oluline. "Poleoluline" tuleb öelda jommis pea ja pehme keelega.

Järelmekk. Kuskohast sulle on kätte sattunud rukkiveini klaasike? A mis tähtsust sel on. Ploleloluline, mäletad? muljud keelega vastu suulage kõrbenud leivaviilu, mis on taskus tubakapuruseks saanud. Luristad vaikselt piiskhaaval rukkiveini ning suunad selle läbi leivafiltri. Vaatad viimast päikeseviirgu ... või on see juba esimest ... ja mõtled, et öö on ilus. Must ja ilus.

GENIAALSELT MEGAliitlik MEGArüübe. Must topelt-IPA on kuramuse haruldane koeratõug, eriti kui teda otsida hobusetallist. See on hea, et neid lambaid on vähe, sest kesse jõuaks sigu ära imestada! Ruigam kui rahul vana Gambrinus on. Sellel õllel on MUNE! Lae all rippuvaid Kobarmune. Aga mittttttte iiiiiiial ei saa sellest masside lemmikut. Ja nii on tore.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment