Monday, August 10, 2020

Pareto - The Final Release 2020 (Port Wine Barrel-Aged)

Pareto - The Final Release 2020 (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 98 punkti!! Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 4,16 punkti

Tootjainfo: "Pareto (Port Wine BA) is a monumental wee heavy aged to perfection in port wine barrels for 12 months. Decadent caramel sweetness cut with oak and notes of port wine. Luscious brew suitable for slow sipping."

Väike lihtne pudel, helklevalt pidulik sildikujundus. Tumekollane vähene vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuid sünkjalt tumepunane. 

Aroom on üsna imeline. Wee heavy raske rauane karamell ja portveini magusapoolne ümarus on kombo, mis paneb heldima. See on paatina ja väärikuse lõhn, mälestuste ja ajaloo kombo, lapsepõlves kuuldud-loetud lood ennemuistetest aegadest.

Esmamekk on raskepoolse kehaga, magus-mõrkjas, rauane ja karamelline. Justkui raudvitstega ülelöödud vana kirstuke, mille sisse iga aardejahtija hingega tegelane piiluda tahab.

Keskmaitse - kreegivein ja muraka-mandli nastoika. Ahhh ja ai-vai, kuivõrd palju jutukesi pudeneb selle vana juudi suust, kelle juurde kogunesid omal ajal kõik naabruskonna marakratid, kuulamaks luiske- ja muinaslugusid, kuid milles kõigis oli sees oma õpetlik iva.

Lõppmaitse. Pihlakavein. Mandliküpsis, mida on kastetud pihlakaveini sisse, et vana jutuvestja saaks end veidi kosutada enne järgmise loo alustamist. Vaadake ükskord ennemuistsel aal kolme maa ja kolme mere taga ...

Järelmekk. Šoti kuninganna ise võiks olla selle joogi heaks kiitnud. Heaks kiitnud ja käskinud igal õhtul kõigile alamatele suure klaasitäie kallata, et  nood oleks rahulolevad ja kiidaks head emandat.

KAHTLEMATULT MEGA! Wee heavy ja portvein - need kaks tegelast on omavahel konkurendid ja liitlased, sama meelsusega tegelased eri maailmadest, odra ja viinamarja universumitest. Kuid kui need kaks seltsimeest omavahel kokku saavad, sünnib kvalitatiivne hüpe ning naudiskleja saab maitsegasmi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment