Friday, August 21, 2020

Mesu

Mesu (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki. 

Tootjainfo: "Nisuvein väikese meega
Linnased: Pilsner, nisulinnas, Carawheat. Humalad: Tettnang, Hersebrucker. Pärm: WB-06"

Väike lihtne pudel, sildil viljapõld. Kollane suuremulline vaht täidab 2/3 klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun tume merevaik. 

Aroom - haputaignast saia koorik meega! Jussver kui lahe. Õhkõrnalt suitsuse-kõrbenud servad saiakontsik, väheke hapusid tikreid ja mesi.

Esmamekk on keskmisest vaid sipa raskema kehaga, magus-hapukas ja keeleotsal sirgeldav. Keskmaitse lööb suu korraks vahtu täis, kaldub teravalt hapukasse mõdusesse serva, siis aga valgub pihlakaveinisse kanti minema. Lõppmaitse - vürtsikas ja mõru, puidune ja kõrbenud karamelline, ürdine ja heinane, soe ja keelekülgedel surisev. Järelmekk otsustab korraks taas magusamasse saalinurka naaseda, kuid lohistab ka sinna raudrohust mõrkjust järele.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe! Liiga kõva sutsakas avamisel viib enamiku karbost õllest kiirelt minema ning seetõttu veidi lamedapoolne suutunnetus on ehk ainus miinus, mida sellele ülimõnusale ja suhtalgupärasele joogile ette heita. Sellist selli tahaks poeriiulitel näha!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment