Thursday, June 16, 2022

Diplomacy

Diplomacy (Sibeeria, Tšehhi) prk 0,5 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - Hoppy / India (IPL)" ja hinnang 69 punkti. Untappd ütleb: "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja 3,85 punkti

Tootjainfo: "d-IPL-omatic mission of this beer is to build a bridge between two different brewing traditions. Bottom fermenting yeast we usually use for our old-school Czech lager thus shake hands with representatives of modern American aroma hops, Mosaic and Simcoe, that we used unsparingly in both whirlpool and dry-hopping. This dry, bright lager with just enough malt backbone to support refreshing bitterness offers clear hoppy aroma of citruses and tropical fruit unobscured by esters typical for ale yeast."

Keskmist kasvu purk, silt lipsuline. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on leebelt, aga meeldivalt laimikoore taoliselt mõrkjas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, laimimahla meenutusega karge. Lõppmaitse - mõru ja magus, mõnusalt taskaalus ja maitserikas. Järelmekk - mõru, vaigune, hapukas, mahlane ja karge.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õrnalt kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapu-mõru-magusakas-vürtsikas buketiga ÜBERtaseme rüübe. Ma ei tea, mismoodi Sibeeria rahvas seda teeb, aga kogu nende tooterivi on kuramuse hea, kvaliteetne ja meeldejäävalt terviklik!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment