Saturday, October 12, 2024

Cornelissen - Limburgse Witte

Limburgse Witte True Original (Cornelissen, Belgia) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Witbier / Blanche" ja hinnang 3,47

Tootjainfo: "Limburgse Witte True Original is a classic, high-fermented Belgian 'white' beer and the winner of the Gold Medal at the World Beer Awards in 2018, A true Belgian wheat beer, it’s brewed according to traditional Belgian methods of brewing unfiltered wheat beers. Limburgse Witte has a light, fresh taste of citrus and a spicy touch of coriander, which combine to make it an outstanding thirst-quencher. We brew this beer in honor of our province of Limburg, one of the only places the Romans couldn’t conquer, and a people who Julius Caesar called, “The bravest of them all”."

Keskmist kasvu purk, massõllelik sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib märkimisäärselt kaua. Õlle värvus - õrnalt hämuselt kollane. Aroom - leebelt saiane ja kergelt koriandrine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas, koriandri eeterliku puudutusega. Keskmaitse - hapukas, kergelt banaanilik ja mõrkjas. Lõppmaitse - koriandri mõrkjus tugevneb, muutudes veidi seebiseks-parfümeerituks. Järelmekk jätab aga kõik vahepealsed aspektid maha ning liigub magusasse serva, selleks et seejärel taas koriandrit meelde tuletada

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Üsna klassikaline belgia nisukas. Peamine on aga siinjuures vana Gambrinuse siiras hämmeldus - poolteist aastat tagasi kirjeldasin ma samanimelist õlut kui jubedust?!? Kas tookord oli tegu mingi praakpartiiga või milles asi, aru ma ei mõista. Olen üsna mõnigi kord asju hinnanud hiljem veidi teisiti, ning siis on olnud ka tavaliselt üsna pikk ajaline vahe. Aga kuidas on see võimalik, et nüüd oleks nagu täiesti teise joogiga tegu?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment