Thursday, October 17, 2024

Pühaste - Eha

Eha (Pühaste, Eesti) pdl 0,75 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Wild Ale - Other" ja hinnang 3,84 punkti

Tootjainfo: "Estonian wild ale w/ quince, rosemary and honey"

Suur pudel, traatkinnisega kork-kork, udumaalilik sildikujundus. valge vaht täitis kolmandiku klaasist, kuid kadus kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus-hapu, meenutades mee sisse kastetud antonovkat.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja tugevhapu. Keskmaitse - metalne, kuiv, parkiv, karm. Lõppmaitse - väga lahmavalt mahlane ja kuiv ühekorraga, keeleküljed kaarduvad laevakülgedena kokku. Järelmekis on tõepoolest korraks tunda aromaatset-eeterlikku rosmariinipuudutust, kuid see on kui udusuleke keset hapukõrbe.

Ülevõllikas. Karmkuiv-võllikas. Mesi on ära söödud kuni keldrialuse paekivini ning veel edasigi. Rosmariinist räägib vaid ehmunud vari keldri tagumises nurgas, sest pärm on temagi nahka pannud rotiparvene. Ime et klaaspudel veel sissepoole lohku ei tõmba nagu esmakordselt sidrunit maitsnud laps.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment