Thursday, October 10, 2024

Nu - Draakon

Draakon (Nu pruul, Eesti) pd 0,33 l. alc 6,5 %vol.

Tootjainfo: "Draakoniaasta eripruul"

Keskmist kasvu lihtne pudel, sildil draakonloom. Aga vat mida sildil pole, see on stiilmääratlus ... ja selle peale nuriseb vana Gambrinus nüüd küll. Vaata selle pruulmeistri-poolse stiilimääratlusega on nii, et see moodustab olulise osa hinnangust. Et kui meister lubab pakkuda puravikku, aga pakub ananassi, siis on pahasti. Ananass on hea loom küll, aga puravik pole ta ju mitte. Ehk siis stiilitabamise hinnang jääb ära ning see on puudus! Ja koostisosade loetelu, eriti lisandit osas - kui nt pruulmeister väidab, et on lisanud kuivatatud krevette ja mekutaja neid ei tunne / tunneb, on kaks täiesti erinevat hinnangut.

Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom - eemalt tundub magushapu vaarika moodi, lähemalt pakuks aga hoopis mõrkjat metskirssi ja pihlakat ... koos intrigeeriva kohvise-röstise elemendiga.

Esmamekk on keskmisest ehk pool kriipsu raskema kehaga ja hapu-mõrkjas ning kuivapoolne. Keskmaits - kohvine, kirsine ja kergelt tubakane. Lõppmaitses segunevad suitsuse piiril olev röst (umbes nagu wee heavy'l), mida täiendab külmkuivatatud mustsõstra intensiivsus. Järelmekk - mustsõstraseemne parkivus, röst ja sõstrahapu ilma magustamata ja veidi kõrbema läinud moosikeet.

Keskmisest tiba raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-magus-mõru-hapu-magus-mõru-hapu buketiga VÄGA HEA rüübe, kuna ajab kenasti segadusse, paneb nina klaasi suruma ja eri nüansse tabama. Väheinformatiivse sildi eest langeb üldhinnang veidi, muidu oleks võinud kergelt ka "über" öelda
---
ei ole saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment