Sunday, December 15, 2019

Copus


Copus (Björken Brew, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki

Tootjanfo: "Raspberry & Vanilla Smoothie IPA"

Väike lihtne pudel, silti alustaval tegelasel kahjuks pole (mille eest noomin tugevalt - ka kõige esimesed pruulid on mõtekas sildistada, kasvõi selleks et ise enda tegemistel järge hoida. Kuni sul on kapis/keldris kaks-kolm õlut, teed korkide järgi vahet. Mõni aeg hiljem on aga kõik lootusetult sassis).

Roosakas sõrmepaksune vahukihton mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - hämuselt punakas. Aroomis laiutab rõõmsalt mahlane vaarikas, mattes kõik muud lõhnad üsna enda alla, pehme vanilje on seal kuskil taga pigem aimamisi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas ning mõrkja fooniga. Keskmaitses tõuseb esiplaanile rohkem mõrkjat, meenutades hamba all purunevaid vaarikaseemneid. Lõppmaitse muutub magusamaks ja nüüd juba üsna selgelt vaniljeseks, ehk isegi veidi liialt vaniljeseks, sest sellel maitsetootjal on kombeks üledoseerimiselt tuhmilt mõruks muutuda ... antud juhul kuhjuvad omavahel vanilje ja humalad, kuid üldpilt on siiski mõnus. Järelmekk pehmeneb tublisti, muutudes veidi kisseljaks, justkui mitte päris vaarikast, vaid pulbrist segatud joogiks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Vaarika-IPA on üsna huvitav jook, millega alustavalt tegijal katsetada ... ainult et ta teistest omataolistest väga palju ei eristu. Kergelt joodav ja maitsekas klaasike igatahes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment