Thursday, December 5, 2019

Hazy Holidays


Hazy Holidays (Mikkeller Taani). pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb "Pale Ale - New England" ja 3,76 punkti

Tootjainfo: "Unfiltered New England IPA to get you through the days of eating fatty Xmas food."

Väike lihtne pudel, sildil nõrgub magaval jõuluvanal suust ila :) Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - hämuselt valkjaskollane. Aroom on magus ja tsitruseline, paiknedes kuhugi greibi ja mandariinide vahele. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse jätkab pigem magusal troopilisel lainel, kuigi mõrkjas apelsinikoorene noot on ka tagapool olemas. Lõppmaitse muutub kuivemaks ja mõrkjaks, vaikse sahinaga jookseb üle keele ja apelsini enda hapukas noot. Järelmekk on magus ja vürtsikas, mahlane, krõps ja kuiv, just see mida ühelt APAlt ootadki!

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Kiita tuleb eelkõige selle eest, et on suudetud saavutada NE jaoks "kohustuslik" hägusus ja samas on säilitatud APA jaoks eelduspärane kuiv mahlasus ... no vaadake ei pea kõik NE-eesliidet kandvad joogid välja nägema ja maitsma nagu kraavimuda! Vaadake ja õppige!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment