Thursday, December 5, 2019

Mr. Ronk


Mr. Ronk (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Toojainfo: "Rich and complex bottom-fermented Baltic Porter with hints of dark chocolate, caramelised toffee and prune
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil üks üsna humanoidne ronk. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - must. Aroom: rikkalikult kakaone, magus-mõrkjas, šokolaad ja tumedad kõrbenud rosinad. 

Esmamekk on raske ja õlija kehaga, magus ja kreemine - nii nagu balti porter peabki olema. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja röstisemaks, aga see röst ei söö kröömikestki keha ära, pigem see sametine pehmus muuutub veelgi domineerivamaks. Lõppmaitse meenutab ploomikeeksi ... sellist rammusat ja rasket, ploomiveiniga immutatud ja nätkselt kogu suud täitvat luksuslikku ning patust rahulolutunnet. Järelmekk liigub veidi hapukamasse külge, muutes ehk liigagi rammusaks muutuva suutunnetuse veidi mahlasemaks, ploomikompoti sarnaseks.

Rrrrraske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magusa buketiga ÜBERTASEME rüübe. Siia sildile oleks pidanud kirjutama "imperial baltic porter", kuid üsna etaloni-lähedane teostus on see ikkagi ... ja veidi veel peale sellegi :) Dekadentlik värk!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment