Saturday, December 14, 2019

Fusion 2014


Fusion 2014 (Moor, UK) pdl 0,66 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "old ale" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "old ale" ja 4,05 punkti.

Tootjainfo: "Old ale, aged in Somerset Cider Brandy Barrels"

Kopsakas pudel, tume mustjas-punane sünkjas sildikujundus. Kreemikas pöidlapaksune vaht püsib päris kaua, haakudes ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - täismust.

Aroom. Mõnnadimõnna. Juba korgi avamisel täitub ruum täidlase, vaadise, ümara ja pehme magusa-kas mõrkja lõhnapilvega. Lähemalt nuusutades - ojaaaaa - meepränikud, vanilje, brändis leotatud rosinad ja ukuleelel saadetud vana laul vikerkaare alla minekust.

Esmamekk on raskepoolne, muhe ja täidlane, kaneeline ja brändine, ümar ja armas nagu pagariemand peale ahjusuu eest lahkumist. Keskmaitse muutub veidi kuivemaks, parkivalt tammiseks ja asjalikuks nagu vana pagar ise, kes leti taga kundesid veel kahte saia ja kolme koogikest ostma meelitab. Lõppmaitse lisab hapukat kreegist nooti ja viskab klaasikese ploominalivkat hinge alla. Järelmekk lisab juurde veel pitsikese kristallkümmelit ja teise kännukukke ja jääb siis uneleva pilguga pagariäri aknast välja vaatama, sinna kuhugi linnaväljaku suunas, kuhu õhtul kogu perega jõulukuuske vaatama minnakse.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja suti-suti kuiva ja tammiselt parkiva kehaga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas.mõrkja buetiga ÜBERTASANDI rüübe. Niig hea ja tüse "old ale" on brändivaadi läbi õilistatuna kerkinud veelgi korrus kõrgemale. Paras klaasike digestiiviks pakkuda portveini asemel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment