Saturday, December 28, 2019

StÄut (2019)


StÄut (2019) (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Other" ja hinnang pole vlja kujunenud.

Tootjainfo: "Stäut on lihtne dry stout, millele lisab hapukat rösti lepalaastudel röstitud suitsulinnas. Ideaalne kaaslane pimedatel talveõhtutel
IBU 25"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vajt täidab 2/3 klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - must. Aroom on hapukas, leivane ja röstine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja melassiselt/maltoosaselt magus. Keskmaitse muutub hapukaks ja kuivaks, röstiseks ja leivakooriku taoliseks. Lõppmaitses tuleb esile mõrkjas suitsune puudutus, kuid peajooneks jääb siiski kõrvetatud jõhvika hapukas toon. Järelmekk liigub uuesti magusamasse, leivakalja ja kokakoola vahelisse suunda.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapu-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga HEA taseme rüübe. "Lihtne dry stout" on servapidi ehk isegi õige, kuigi selle joogi algus- ja lõpuservade pealetükkiv magusus on sellele stiilile liiast.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment