Saturday, December 14, 2019

Kassari hele ölut


Kassari hele ölut (Hiiu õlle koda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri ei tunne seda jooki vist - on kanne "Kassari Ölut Hele Laager" kohta, aga see siin polevat kulleri sõnul laager. Untappd räägib samamoodi ainult tollest laagrist, võta sa nüüd kinni.

Tootjainfot ei õnnestunud leida.

Väike lihtne pudel, sildil keset merd hulpivad vaat ja paat. Pöidlapaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tuhmkuldne. Aroom on magusakas ja linnaseline, lihtne, aga meeldiv.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub ürdiselt mõrkjamaks, kuid koossellega võimendub ka linnaseline ümar kehakus. Lõppmaitseslisnadub sutsuke pihlakast hapukas-mõrkjat nooti, kuid põhinoodiks jääb jätkuvalt linnasemagusus. Järelmekk on õrna vürtsika õhetusega, meeldivalt toekas ja mõrkjas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas magusaka buketiga HEA taseme rüübe. Ei midagi erilist, kuid sellel joogil polegi mingeid pretensioone erilisusele. Lihtsalt hea joogikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment