Monday, December 23, 2019

Imps-tout


Imps-tout (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole vlja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial stout
IBU 75"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Mustjaspruun vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakudes ka tiheda linikuna klaasiseintele. Õlle värvus - must.

Aroom - pearõhk on magusal šokolaadil, kuid see šokolaad on veidi tolmunud ja vähese valge katuga, nagu juhtub neil harvadel kordadel kui poolik šokolaaditahvel jääb umbes aastaks kuhugi sahtlinurka vedelema. 

Esmamekk ... ohhhoooo ... oi kui raske, täidlane, magus ja samas soojalt võbelev, veidi tšillišokolaadiselt vürtsikas ja kohviliköörine. Keskmaitse tõmbab veidi isegi nagu lihtsamaks, pool kraadi kergemaks ja päris šokolaad asendub kamašokolaadiga. Lõppmaitse on taas jämedam, toekam, soojam ja kreemliköörisem. Järelmekk tümiseb üsna tünjalt, tummiselt, kakao ja siguri (?) seguselt, kuidagi koduselt ja veidi kõrbenult.

Jämekoleraske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja naftase paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jäme ja toekas imp-stout ... või siis imps-tout :) Veidi ehk tolmune-kodune, kuid muljeltavaldavalt hea kodupruulitud jämestout!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment