Tuesday, December 24, 2019

NONNIVERSAIRE Calvados Edition 2017


NONNIVERSAIRE Calvados Edition 2017 (HopSaSam, Belgia) pdl 0,5 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 90 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,92 punkti.

Tootjainfo: "Enjoy! That’s the central theme of this beer.
Don’t wait for that special day, once a year, but realize that every day is one to celebrate. Your unbirthday, those 364 days a year when it’s not your birthday, but you do have a reason to enjoy. NONNIVERSAIRE! A limited availability barley wine, brewed with 6 different malts, underwent primary fermentation with a typical abbey ale yeast. The second fermentation occurred with champagne yeast and then the beer was matured for 4,5 months on oak calvados barrels to deploy its intense and unique aromas. After the aging process, it gots a third refermentation in the bottle, again with champagne yeast, for 2 months. It’s a complex, unique and full bodied beer. Dry fruits, raisins, caramel, malt, a soft sweet touch complemented with calvados aromas and subtle oaky accents. The added champagne yeast provides a dry finish.
IBU 20"

Nonii, sa ei lugenud tootjainfot, eks ole? Vaaaaata kullake, nüüd loed seda!

Lugesid, jah? Vaata nüüd mõistad kui eriline lugu sellel õllel on!

Keskmist kasvu õlakas pudel, vahvalt omanäoline must-hõbedane sildikujundus. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - tuhmpruun. 

Aroom on külluslik ja täidlane, siit leiab odraveini karamelli ja rosinaid ning pähkleid, tamme raskust ja kalvadossikese erksat sära. 

Esmamekk on magus, no kohe ikka karamell-kisselli magus ... ja seejärel kohe üsna sirgjooneliselt alkoholise kõrvetusega. Keskmaitses täidab suud rosinalaava koos hõõguvate kalvadose-piiskade ja magusa pähklikreemi raskusega. Lõppmaitses muutuvad rosinad viigimarjadeks, mis on kaetud kohvikaramelliga ja veeretatud kreeka pähklite purus. Järelmekk hoiab ühes käes kõrvetatud suhkrust tehtud karamell-joogipitsi ja teisega kallab sinna pähkliviina, võtab alguses mehise sõõmu ja siis hammustab joogianuma kohe samasse peale.

Väga raske kehaga, alakarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-magusa buketiga Übertasandi rüübe! Sedasorti ülemääraselt magus odravein, mis on suutnud ära varjutada nii kalvadose särtsu kui ka üle rullida tamme ning kuivusest, šampusepärmi lubatud ekstra-kuivus upub sellesse pähklisiirupi merre kui delfiinipiiks tormilainemühasse. Võimas ja muljetavaldav, seda küll, kuid üldmulje on "vedel diabeet" :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment