Sunday, December 22, 2019

Jõulusokk


Jõulusokk (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki.

Tootjainfo: "Nisuvein
vesi, nisu- ja odralinnased, suhkur, Nelson Sauvin ja Mandarina Bavaria humalad, mustsõstrad valges rummis, pärm."

Väike lihtne pudel, sildil piparkoogi-sokk. Kreemika varjundiga vaht täidab poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - väikese uduvinega sügavkuldne. 

Aroomis tunneks justkui tikreid, valgeid sõstraid ja heledaid viinamarju. Magus ja veidi vürtsikas, pehme ja tsiba nelgine. 

Esmamekk on raske kehaga ja magus-vürtsikas, täidlane ja kribelev, mõõdukalt alkoholiselt kumav ja ümmarguselt karamelline. Keskmaitses tugevneb nelgi-põhise hõõgveinisegu vürtsikas rammusus, selle foonil viinamarja-marmelaadine hapukas-nätskus. Lõppmaitses on nüüd juba väga selgelt see agressiivsevõitu vürtsikas-soe õhetus, mida nisuveinist ootadki. Järelmekk on mõrkjas-magus. tugeva vürtsika õhetusega, meenutades ingveri ja nelgiga tuunitud kuuma marjaveni põhist glögi.

Vägagi raske kehaga, õlija ja mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-vürtsikas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Harvaesineva õllestiili - nisuvein - väga hea stiilinäide. Üsna agressiivne tegelane, millest mitte iial ei saa masside lemmikut ning seda parem, sest sis jääb vanale Gambrinusele rohkem!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment