Thursday, December 5, 2019

Radiaator


Radiaator (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: " Bock - Doppelbock" ja hinnang on 55 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Doppelbock" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "Brewed for the Gambrinuse Õllepood store in Tartu. Malts: Pilsner, Munich light, caramel malt, Crystal, Melanoid, Carafa.
Hops: Magnum, Saaz.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil soojust kiirgav küttekeha.

Lasksin selle õlle 4 aastat tagasi Gambrinuse poodide jaoks teha, nüüd on ta BB ammu möödas. Järgi on viimased pudelid, aeg võtta ette ka hindamine :) Siis kui kraam oli müügis, ei tahtnud seda teha, et mitte tekitada küsimusi/süüdistusi oma kauba kiitmises, kuigi toona ta mulle väga meeldis. Nüüd on võimalik, et asi on ka käest läinud, aga proovime järele.

Sentimeetrine kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane.

Aroom. Jaaaaa. Jaaaa-jaaaaa. Öelge mis te tahate aga see on üks kuramuse hea bocki lõhn! Magus, karamelline, pähkline - kõik täpselt see mida ühelt doppelbockilt ootad.

Esmamekk on raskepoolne ja magus-mõrkjas, karamelline ja leivane. Keskmaitse muutub karamellisemaks ja veidi kreemiseks, meenutades koorekaramelli. Lõppmaitse toob esile mõrkja ja kuivema nüansi, mida ma varasemast ajast ei mäleta, aga see veidi puidune tihkus ja mõrkjus toobki esmase magusa paremasse tasakaalu. Järelmekis sõidab üle keele veidi hapukas-mõrkjam, pihlakane noot, mis sobitub imehästi sellesse kohta maitsekaardil, kus on kirjas topelt-bock.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. See jook on aja jooksul muutunud veidi kuivemaks ja mõrkjamaks, kuid toimib suurepärase näitena, et hästi tehtud kangema õlle puhul pole BB mitte mingi näitaja (BB oli 12/2016)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment