Tuesday, December 17, 2019

Hordeum Vinum Red Port Wine BA


Hordeum Vinum Red Port Wine BA (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - English" ja hinnang 3,88 punkti.

Tootjainfo: "Aasta järelküpsenud punase portveini vaadis"

Baasversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, sildil tatsab käblik oma sõpradega, väärikust lisab vahakael. Sentimeetrine kreemikat karva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvis - kirkalt kastanipunane. Aroom on tuhmpunane ja rauarohke, justkui nuusutakse kuivatatud aedmaasikaid.

Esmamekk on raske, mõrkjas-magus ja mõõdukalt happeline ... selline paksu tihke pihlakanalivka laadne, kuna juba keeleotsalt on tunda alkoholi soojust. Keskmaitse muutub magusamaks ja samas rauarohkemaks, veidi raspeldavaks ja roosteseks. Lõppmaitses on juba üsna selgelt tunda puiduseid vaadinoote, selle taga mulksub õlijalt paks port ja lisaks pihlakanastoika. Järelmeki ajal hakkab puidune koredus juba veidi varjutama odra- ja portveini õilsat olekut.

Väga raske kehaga, vähekarboniseerunud ja naftaliku paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-magus-karvane-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Rohmakavõitu ja tiba liiga kaua vaadis istunud tegelane, kuid väga meeldiv talvine soojendaja ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment