Thursday, December 19, 2019

Pool Tuhat Ja Tuline


Pool tuhat ja tuline (RumalHumal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeer ei tunne ei tootjat ega toodet. Untappd ütleb "Homebrew, IPA - Imperial / Double" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Karmipoolne IPA peotäie vaarikate ning kodus kasvatatud tšillipipraga
IBU 500"

IBU 500??? Et tegelikult ka? Oi pagan, see tekitab aukartust ja peksab ootused vahtu!

Väike lihtne pude, pruulikoja tunnussilt seekord oranžikal foonil. Kollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom ... ojaaa, tšilli lööb kohe vägagi välja, tolmune ja tšilline ja magus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas, karamelline ja tihke, vürtsine särin hakkab vaikselt tunda andma. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja rauarohkemaks, tšilli astub pool sammukest julgemalt tuppa. Lõppmaitse annab lisaks vaskset hapukat nooti ja veidi kreeke, tšilli teeb taas ühe kukesammukese lisaks. Järelmekk avab aga uuesti karamellise akna ja laseb kaneelil ning kommisuhkrul koos tšillihelvestega keelele veereda.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Superheas tasakaalus jook, milles väidetav 500 IBU ei tapa muid maitseid ning ka tšilli vaid mõnusalt avab maitsetšakraid nagu eestipäraselt leebes aasia köögis, ilma tekitamata higimulle ja seedehäireid. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment