Sunday, December 29, 2019

Darknight - Bourbon BA


Darknight - Bourbon BA (Anderson's, Eesti) prk 0,5 l. alc 14,8 %vol. Ratebeer ütleb: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - American"ja hinnang 4,38 punkti.

Tootjainfo: "BBA black barley wine"

Vaadiversiooni kirjeldus siin, seekord saab olema võrdlus.

Nõrguva vahakaelaga ja tumesoliidse sildikujundusega pudel näeb välja 67 korda paremini kui tehnilise sildiga metallpurk ... nii et siin on võrdlus väga ühesuunaliselt parem. Vahtu on samapalju, ehk küll pooltooni võrra heledam. Õlle värvus - kirka vähese tumepunase helgiga must. 

Arooooooom. Aaaaaahhhhhh. Vaata siinkohal on käesolev versioon kolm kilomeetrit võimsam ja parem kui purgist kallatuna! Selle täidluse ja luksuse eest annaks 26 punkti 10'st lõdvalt ja siis lisaks veel kaks punkti juurde. Koorevenis ja karamell ja keedetud kondenspiim ja veidi kõrbenud rosinad ja veel seitse mõttepunkti. Niimoodi lõhnab õnnistus!

Maitsed. Maitsetorm. Maitseorkaan. Purgiversioonis kirjeldatu on kõik adekvaatselt paigas ja samades mõõtkavades mõõdetav, kuid veeeeeeelgi õnnestavam ja roosam ja rõõsam ja punapõsisem! Sest vaadake siin on see glögine külg võimsam, veiniselt hapukam ja seejuures tuntavalt mahendunud alkoholitunnetusega. 

MEGATASANDI RÜÜBE! Ei, ma ütleks lausa Giga! Kui vana Gambrinus oleks samasugust jooki saanud oma maitseteekonna algul, oleks keel väändunud ning hullunud mõistusest paiskunud midagi "intergalaktilise" sarnast, kuid nüüdseks ma tean, et sarnaseid tippe esineb veelgi. Harva, aga esineb. Imp.stout (noh olgu, antud juhul imps.stoudi ja odraveini ristand) ja burboonivaat on lihtsalt nii turvaline valik, et ebaõnnestumine on peaaegu välistatud. Igatahes on see üks antud koja vaadihoidistest vist küll säravaim!
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment