Saturday, April 4, 2015

Põllumehe piisake

Põllumehe piisake (MV kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5 %vol. Liigimääratlus: belgia tüüpi nisuõlu.

Tootjainfo: "Hommikuselt udune, kasteselt värske, mahedalt vürtsine ja rõõmupisarat poetama panevalt küpse nisu karva Belgia traditsioonidega nisuõlu.
Linnased: nisulinnaseekstrakt, nisuhelbed, kaerahelbed. Mõruapelsini koor, koriander. Humalad: Syrian Goldings, Saaz."

Väike lihtne pudel, omanäoline sildilõige. Mitmeid päevi seisnud pudeli põhjas mitme millimeetri paksune sagu, kuid kuna tegu peab olema nisuõllega, siis löön ta enne väljakallamist rõõmsalt segamini. Kahesentimeetrine valge vahukiht on hõredapoolne, kuid üsna püsiv. Õlle värvus - häguselt kuldoranž. Aroomis seguneb nisu banaanine hapukasmagusus ka koriandri õline vürtsikus.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitses kõlksuvad kenasti kokku apelsinikoore mõrkjus ja nisu kerge magushapukus. Lõppmaitse küps banaanine magusus täieneb koriandri mõrkja vürtsikusega. Järelmekk on mõrkjashapukas, toekas ja mõnusalt värskendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga väga heal tasemel rüübe. Kaerahelveste kasutamine nisuõlles on alati hea mõte, muudab joogi täidlasemaks ja üldmulje on ümaram. Serveerida koos juustusaiakesega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment