Friday, April 3, 2015

Lehe Kevad

Lehe Kevad (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: märzen. Ratebeer pole veel hinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "Kevad on heitlik. Kunagi ei tea, mida järgmine päev toob. Võib-olla särab päike ja soe kevadtuul sasib juukseid. Võib-olla sajab lund ja on käre pakane. Sõltumata ilmast on õhk samaaegselt täis nii mööduva talve kõdu kui tärkava suve ootust.
Sellises segaduses võiks anda kindlustunnet üks klassikaline õlu, näiteks märzen. Merevaigukarva linnaseline laager, mis onmuutumatuna üle elanud sadu kevadeid.
IBU 19"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord lillakaspunase taustaga. Sõrmepaksune kollakas vahukiht on üsna tugevalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun merevaik. Aroom on leebelt karameljas, mõrkjasmagus ja sepikuline. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb juurde meeldivalt hapukas-mõrkjas karamelliseeritud marjamekk. Lõppmaitse on vürtsikapoolne, tihkepoolne ja leivane. Järelmekk mõjub hapukas-mõrkjalt ja samal ajal leebelt magusalt, väga mõnusalt maitseküllaselt ja tasakaalukalt.

Keskmisest nõks kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga suurepärases maitsetasakaalus oleb überhea rüübe. Jah, tegemist on kerge joogiõllega, kuid samas on maitseelamust vääägagi korralikult. Proovisin seda esimest korda Hopneris koos oivalise suupistega - peekonis küpsetatud datlitega koos rosmariini ja sinepiga ... soovitan proovida!
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment