Sunday, April 12, 2015

Rosé De Gambrinus


Rosé De Gambrinus (Cantillon, Belgia) pdl 0,375 l. alc 5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Fruit" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: ""It has the colour of onion skin", said a voice behind me. It was Raymond Coumans. He was admiring the colour of the raspberry lambic reflecting in the red copper of the buckets used to empty the barrels. At that time (1986), "Raspberry-Lambic" already was synonymous with a sweet, artificially flavoured beer. This is why we decided to distinguish our beer from the other raspberry beers. Raymond proposed to call it a rosé, dedicated not to Bacchus but to Gambrinus.
The process to make this beer is identical to the one to make Kriek. When young, the Rosé de Gambrinus will still present its full fruity taste. Later on, the lambic taste will become dominant at the expense of the fruit taste."

Keskmisest veidi väiksem pudel, mille metallkordi all on peidus ka kork-kork, roosafoonilisel sildil frivoolne stseenike :) Vaht ... issver-sussver ... see on ju roosamanna! Õlle värvus - veidi uduselt sädelevpunane. 

Aroom ... oooohhh ... see on metsvaarikas ... ja vaarikakompott ... ja veel vaarikavein koos vaarikalikööriga kah! Zupermahlane, täidlaselt koduveinine ja pisut tammine.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapu-hapu-hapu ... aga selliselt mõnusalt magusaka nüansiga. Keskmaitse kuivatab lausa keelt ja paneb silmi kissitades pead pööritama ... zammumeie ... no see hapukas ... ei HAPU mahlasus paneb süljenäärmed ja maomahlad lahinal tööle. Lõppmaitses tuleb esile ka mõrkjas-puidune ja vähe tihedam osapool, meenutades vaarikavarreteed. Järelmekk on kuiv ja särtsuvalt happeline, marjane ja mahlakontsentraadina mõjuvalt ülelusuuruselt maitseküllane.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-HAPU-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapu buketiga Übertasandi rüübe, mis mõjub kui vaarikamahla kontsentraat. Mahe kreemjuust valgel saiaviilul võiks leevendust siia pakkuda.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment