Sunday, April 26, 2015

Ulg 2


Ulg 2 (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,52 vol% Ratebeeri liigimääratlus: IPA, hinnang pole veel välja kujunenud. Tegelikult siiski tumedapoolne rukki-IPA

Toojainfo: "A blood-red rye IPA brewed with resinous American hops and blood orange zest. Brewed in cooperation with the Haapsalu Horror and Fantasy Film Festival HÕFF"

Lihtne väike pudel, mille hakklihaline sildikujundus paneb alguses imestama, kuid ... see on ju ometigi tehtud õudusfilmide festivali jaoks :) See seletab ka omapandud liigimääratlust: "veripunane rukki-IPA"

Kreemikaspruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib megahästi, haakudes tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt hämune ... noh ja tõesti vist kõige õigem on öelda veripunane?

Aroom raksatab ninna korraliku mõru ja mahlase litakana, siin leiab veriapelsine ja pomelot ja neid mikroapelsine mille nimi mulle meelde pragu ei tule. Rukkiõllele omane leivasus on kergelt kõrbenud ja magus-hapukas.

Esmamekk on üllatavalt kergepoolse kehaga ja Tugevalt Mõrkjas. Keskmaitse on oi-oi kui mõrkjas, kõrvetatud leiva, kuivatatud pohlade ja pihlakakompoti taoline. Lõppmaitse väänab mehiselt su keelt, pannes silmi kergelt pilutama ja nauditavuse seda piiri kompama, mis läheb juba enesepiinamise poolele :) Järelmekk on kuivapoolne, megamahlane ja mõrrrrrrrru. 

Kergepoolse kehaga (?!?), tugevalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, MÕRU-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrrru buketiga Übertasandi rüübe, mis läheneb masohismi piirile. Üllatavalt kergelt joodav, rabavalt maitseküllane ja omamoodi sadistlik rüübe. Õudne värk noh. HÕFF ikkagi :)
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment