Tuesday, March 31, 2015

Humalakoda

Humalakoda (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeri hinnang
pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Dry and refreshing Double IPA loaded with Chinook, Citra and Equinox hops. Bitter flavors of pine, grapefruit and orange are balanced by sturdy malt body. Contains barley malt and oats."

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... humalaisse mähkunud tiivuline maja :) Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Topelt-IPA'le kohases vängevõitu aroomis on märga loomakarva, apelsinikoort ja greibiõli.

Esmamekk on keskmisest raskem kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses löövad suu pungil täis greibimahl ja ananassikonserv, ninast kipub välja humala vaigune mõrkjust ning kõrvade taga seob silmuse kokku taruvaik koos metsõuntega. Lõppmaitses tulevad silme ette kesksuvine lämbe kanarbikuvälis kuusemetsas ning selle kohal kumisev putukasülem ... vat just samamoodi ümisevad märjad ja mahlased humalad su seljaajus ... või oli see nüüd ninakoopas. Ah vahet pole, võimas on see OMMMM hääl ikkagi, pannes meeled ergastuma ja nina kirtsutama. Järelmekk on mmmmõnusalt mahlane ja puuviljane, mango ja greibi ja veriapelsini ja mille-veel-kõige-segune. Noh ja vaigune ja kamprine ka ikka.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga MEGATASANDI rüübe! Ega midagi mõistlikku siia juurde suupisteks ei oskagi soovitada ... ehk marineeritud jalopenod toorjuustutäidisega?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment