Monday, March 23, 2015

Manija Grandiosa

Manija Grandiosa (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13 %vol. Liigimääratlus: quadrupel

Tootjainfo: "Igal aastal kääritan ühe õlle, mis oleks selle aasta kõige kangem õlu. See on 2014 aasta tipp. Maitse on rikkalik ja üllatavalt veinine, koos soojendava efektiga
Koostis: vesi, pärm, humalad, odra- ja nisulinnased, suhkur."

Väike lihtne pudel, tootjale täiesti ebaomane must-kirju sildikujundus.  Kreemikas sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt ploomipunane.

Aroom ... see on omaette teos! Kuivatatud pihlakad, kibuvitsad, punase sõstra vein ja pohlamoos üheskoos. Ning lõpetuseks jällegi kuivavatud pihlakad!

Esmamekk on väga raske, väga intensiivselt mõrkjas-vürtsikas, ürdine ja liköörine. Keskmaitses lööb lausa lõkendama pihlakate ja pohlade karva päikeseloojang, mis paitab uneleja otsaesist ja värvis juuksed tumepunaseks. Lõppmaitse surub põlvist nõtkuma ja aupaklikult klaasist taanduma ... benediktiin ja behherovka ... pohlaliköör ja mandlivein ... sisemusse suunatud pilk ja hardunud pobin huulil. Järelmekk rudjub keelt nagu tubli pesunaine sõjasulase karmist kangast rüüd, püüdes sellelt veini- ja vereplekke maha pesta. Kolm kuud on see mees sõdinud ja pummeldanud, nüüd on aeg puhata ja uueks sõjaretkeks jõudu koguda ... ikka kõigearmulisema nimel.

VÄGA raske kehaga, ziiirupja paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE, mis õllede maailmast on liikunud kuhugi ürdinastoikade omasse ... aga jõuline ja tegus ja toimekas on ta igatahes. Sobilik õhtuseks viimaseks klaasikeseks.
-------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment