Wednesday, March 4, 2015

Beer Geek Cocoa Shake


Beer Geek Cocoa Shake (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 12,12% Rateneeri liigimääratlus: imperial stout ja hinnang 99!!

Toojainfo: "From the beer geek breakfast series – the beer that really put Mikkeller on the map – we decided to shake things up by adding a truck load of cocao to the french press coffee trick, creating a whole new dimension to the beer that are loved by freaks and geeks worldwide.
- Oatmeal Stout brewed with coffee and cocoa"

Väike lihtne pudel, Beer Geek seeria tüüpsildil seekord šokolaaditahvli killud ja kakaopuu oksad.

Selle õlle väljumine pudelist on muljetavaldav "põrlõnks" ja "guglunks" häälitsuste saatel toimuv nõrgumine. Tumetihkest vedelikust tõuseb aegamisi esile sentimeetrine mustjaspruun vaht. Õlle värvus - no saite ise aru. 

Arooooooom. AROOM. Oo sa püha Kakojumalus, kes sa oled end siia klaasi majutanud, õnnistatud olgu su kreemtihke olemus ning su abielu Šokolaadikreemiga, sest sihandsest kokkuheitmisest saavad sündida vaid patud ja hoorane maitseorgia.

Esmamekk. Uuuuhhuuuu. See süsimust vedelik annab juba keeleotsal tunda oma kreemtihket olekut - justkui suruks keelt Nutella-purgi sisse. 

Keskmaitse. Kui Gambrinuse istumisase poleks tugevamat sorti, siis vajuks ma suurest õndusest ilmselt põrandale. See on P-Ö-Ö-R-A-N-E. Ülemõistuse priiskamine. Sellest kogusest saaks keeta kuuma kakaod tervele roodule ning ülejääkidest teha kogu lasteaiale šokolaadipudingut - ja ma räägin vaid ühest poolikust klaasiäiest! 

Lõppmaitse. Kas kakao üledoosi on võimalik saada? Ilmselt on. Kakaohooliklus kõlab kah päris põnevalt. Antud hetkel ka õigustatult. Seda jooki tuleb šokohoolikutel hoida ampullis, et häda korral oleks võimalik surakas otse veeni lasta.

Järelmekk. Šokojoove. Kakaopohmelus. Huvitav, kas on olemas ka vastav mõõtühik, nagu on nt piprasuse mõõtmiseks olemas? Peaks olema. Ja sellel pudelil PEAB juures olema hoiatus - ettevaatust, liigne šokolaadi tarbimine võib matta teie maitsemeeled!

Roppraske kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja naftaliku paletiga, kakao-šoko-kakao-šoko-kakao buketiga ABSOLUUTSELT HULLUMEELNE EBAÕLU selle sõna kõige paremas mõttes. Ilmselt olen saanud šokolaadimürgituse ning järgmise nädala jooksul ei soovi seda enam näha. Šokolaad ... mmmmmm (öelda Homer Simpsoni häälega)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment