Tuesday, March 17, 2015

Konrad's Stout

Konrad's Stout (Lervig, Norra) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 99 punkti.

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "A hard dark Russian imperial stout brewed with pilsner malt, sjokolademalt, karamellmalt, røstet bui and oats. The hops are Northern Brewer and Chinook. Alegjær does this brewed veldig heavy and mellow."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt (sulgudes täheke) on seekord mustal taustal. Pruun sõrmepaksune vaht on tihe ja kauapüsiv. Õlle värvus - MUST. Aroom on raskepärane, koduse magushapu leiva küpsetuse taoline, lisaks veel kakaod, kuivatatud ploome ja vaniljet.

Esmamekk on VÄGA raske, lausa siirupja tekstuuriga, mõrkjas-magusakas ja vedela mõrušokolaadi taoline. Keskmaitse mõjub kui sulaleib ... sihuke raske nätske kodune leib, magusakas-hapukas, segatuna lagritsa ja kohvikreemiga, lisaks tilk tumedat rummi. Lõppmaitse liigub tiguaeglaselt mööda keelt edasi, jättes endast maha ohtra rummiga läbiimmutatud šokolaadikoogi, mis on üle puistatud jämedalt riivitud 80% mõrušokolaadiga. Järelmekk - pehme kui sulgpadi ja raske kui vatitekk, sametine ja tihke, poolpurjus ja enda ümber röstlinnaseid külvav, kohvi järgi lõhnav ning muidu ebanormaalne.

VÄGA raske kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja siirupja paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGATASANDI rüübe! Eeskujuks kõigile keiserlikele stoutidele. Pakkuda koos mõrušokolaadiga.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment