Thursday, March 12, 2015

Hauk!

Hauk! (Adavere, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol Liigimääratlus: piparmündi APA

Tootjainfo: "Wuff! Jah, sellel õllel on peale piparmündi veel erilisem koostisosa. Ja see kõik on siin tervikuks saanud. Proosit! Mis puutub neisse formaalsustesse, siis tõsi, see on oluline, aga meile mitte veel. Varsti. Hetkel võime siia kirjutada, et märjukeses on ~7% kraadi alkoholi ja üleval peaks olema koht (siia tuleb pruulikoja nimi) Jees, tuleb, varsti.
Aga muide, kes muu haugub, kui mitte ise. (Adavere)"

Väike lihtne pudel, tumehallides toonides sildikujundus.  Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist ja on väga püsiv. Õlle värvus - uduselt oranžikas-pruun. Aroom on võluvalt mahlane ja värske, meenutades segumahla ja piparmündinätsu :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses uhab alguses üle keele piparmündilaine, mis asendub siis hetkeks õunamahla taolise hapukusega. Lõppmaitses tuleb tagasi piparmünt, olles meeldivalt mahe ja samas piisavalt intensiivne. Järelmaitse on supermahlane, magus-hapukas ja kergelt vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga oivaliselt hea rüübe, mille piparmündi lisamise tasand on just täpselt õige piiri peal. Veel nõks rohkem ja ta mataks kõik muu, kuid praegu on tegu überhea klaasitäiega.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment