Sunday, March 22, 2015

Piraat triple hop


Piraat triple hop (Steenberge, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,5 % Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 77 punkti

Tootjainfo: "It has an equally exquisite taste as Piraat but combined with the finest hops."

Väike matsakas pudel, valge-kuldsel sildil lisaks tavalisele Piraat-õlle sildile ka number 3. Valge vaht täidab 4/5 klaasist, vajudes küll hõredaks, kuid jäädes superhästi püsima, haakudes ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. Aroom on magusakas-mõrkjas, meenutades martsipani ja tsukaadi.

Esmamekk on keskmisest vaid kröömike raskem (sellise kanguse juures!) ja magusakas, marmelaadine ja apelsinitaoline. Keskmaitse mõrkjas-hapukas raskus tühistab otsustavalt esmase kerguse, tuues mängu kaneeli, veidikese aniisi ja tonnijagu mangomehu, mis on segatud kumkvaatidega. Lõppmaitse vürtsikas kargus meenutab omal meeldivalt kummalisel moel eukalüpti segatuna apelsinipovidloga. Järelmekis tulevad esile kuivatatud aprikoosid, rose-pipar ja kuusevõrsed.

Keskmisest raskema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Gambrinus pole kindlasti nõus ratebeeri madalavõitu hindega ... see klaasike pakub maitseelamusi kordades rohkem kui esmalt oodata oskaks. Dessertõlleks mõrkjapoolne ... kuid kui pakkuda koos aprikoosidžemmi ja vürtsika kõva juustuga, võiks saavutada hämmatava tulemuse.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment