Sunday, March 15, 2015

Zootehnik

Zootehnik (???, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: steam lager.

Tootjainfo: "Eriti maalähedase mekiga kange hele õlu. Sobib professionaalsele tarbijale."

Pai pruulmeister. Näe suts vaeva ja pane sildile alati ka tootjanimi. See tundub enda jaoks tehes mõtetu vaevana, kuid ka see on osake ajaloost - õlleajaloost. Ära alaväärtusta iseennast. Sinu siltide peale alustatakse kohe jahti ning neid kogutakse ... kuid seda on võimalik teha vaid siis kui on olemas kasvõi kõige napakam "pruulikoja" nimi küljes. Ja pruulise koostisained tasuks ka ikka kirja panna.

Valge kohev vaht täidab üle poole klaasist, olles tublisti püsiv ja klaasiseinte külge kleepuv. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on ... eee ... tolmunud ja kopitanud, nagu siseneks kevadel esimest korda suvilasse.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses on seesama kopitusemekk, kuid selle alt on aimata tihket linnasemagusust. Lõppmekis on tunda hapukat õuna ja sooja alkoholi. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, kadakane ja pihlakane.

Keskmise kehaga, tugevapoolselt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga veidravõitu kohmakas rüübe. Einoh, steambeer kui hübriidõlu ongi üsna omapärase olekuga nähtus, kuid see siin on veidi nihu läinud. Kopituse lõhn ja maitse pole meeldivad ja alkohol on teravalt tunda. Unterõlleks seda just ei nimeta, kuid konkreetne retsept/tegu on aia taha läinud küll.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment