Sunday, March 22, 2015

Heckle


Heckle (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: APA, koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "Heckle is a collaboration between Comedy Estonia, Tallinn’s “Beer Godfather” James Ramsden and Lehe Brewery, to create an ale especially for the growing comedy and craft beer scene in Estonia. Brewed using floor malted Maris Otter malts for the first time in an Estonian brew, it combines Cascade, Centennial and late added Citra hops, to make an easy drinking pale ale designed to tickle the taste buds as well as the sides. Flaked oats and wheat give the beer a smooth, creamy body, and the three hops give a great aroma and subtle bitterness."

Lihtne väike pudel, silt on kirju kui lapitekk ... ja ka pudelite korgid on nelja eri värvi. Helevalge kahesentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on meeldivalt mõrkjashapu, meenutades sidrunheina.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse mõjub värskendavalt mõrkjashapukalt, lisandub veidikese linnasemagusat. Lõppmaitse karameljas mõrkjasmagusus on ... hmmm ... omanäoline. Õlle idee autor James rõhutas korduvalt, kui eriline see linnasesort on ja ... no ju see sellest tuleneb. Järelmekk on mõrkjas ja õrnalt vürtsikas, väga värskendav ja kosutav.

Keskmisest kergema kehaga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga väga heas tasakaalus mõnus rüüpeke. Kerge joogiõlu, aga mis on piisavalt iseloomukas, karge ja värske. Võib soovitada küll, eriti koos väikese juustuvalikuga.

-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment