Sunday, March 15, 2015

Nõgitsõ kaalaga pini

Nõgitsõ kaalaga pini (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 % vol. Liigimääratlus: must IPA.

Tootjainfo: "Õlle valmistamisel on kasutatud Käbliku talu kaevuvett, millele oleme lisanud Pilsner, Gold, Chocolate, Cafe linnaseid. Mõruduse ja aroomi eest hoolitsevad Simcoe, Magnum ja Fuggles humalad. Kuivhumaldatud Simcoega.
IBU 50"

Väike lihtne pudel, must-valge omanäoliselt lihtne sildikujundus. Hallikas sõrmepaksune vaht on superpüsiv ja tihedat vahupitsi klaasiseintele jättev. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom meenutab märga loomakarva ja kauakuivanud männikoort.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub mõnusalt hapukas-mõrkjaks, kohviseks ja kuivatatud mustikate taoliseks. Lõppmaitse lööb keelel suisa särama, siin seguneb kohvi ja mõrušokolaad, mandlid ja kadakamarjad, lagrits ja tilgake kuusevõrsesiirupit. Järelmekk on kauakestev, kuivapoolne ja mõrkjas-hapukas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Vaid tõsiseid friike paeluv lõhn koos vaid veidi laiemale publikule sobiva vägagi intensiivse maitsebuketiga tõsine klaasitäis, mida sobib pakkuda vaid keskmisest hullemale humalakummardajale! Ja kui kõrvale midagi üldse pakkuda, siis värskeid mõrkjaid rediseid.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment