Monday, March 30, 2015

Rye India Pale Ale

Rye India Pale Ale (Lille, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: rukki IPA.

Tootjainfo puudub, teada on ainult "IBU 50" No natukese võiks ikka rohkem infot sildil olla, kas pole? Samas tuleb kiita - väga vähesed hobipruulid viitsivad kaelaetiketiga mässata.

Lihtne väike pudel, rohekas-valgel sildil ornament, mida võib vist indialikuks pidada? Kollakasvalge vaht täidab ligi pool klaasist, olles väga püsiv ja klaasiseintele kenasti haakuv. Õlle värvus - uduselt punakaspruun merevaik. Aroom on jõuliselt hapukas-mõrkjas, soe, leivane ja kuusevõrseid meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub huvitavalt mesiseks, ürdiseks ja kaeraküpsiseid meenutavaks. Lõppmaitse tihke magusakas-hapukas algus muutub kiirelt mõrkjas-magusakas-vürtsikaks kõdituseks, olles tulvil kadakamarju, arooniaid, kibuvitsa, leesikaid ja kuivatatud pohli. Järelmeki vürtsikas mõrkjus meenutab männivaiku (te olete ju seda ikka närinud, eks ole?) ja kuusevõrsesiirupit, veidi kõrbemaläinud õunamoosi ja kodust leivategu.

Keskmisest tihkema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja õrnalt kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Väga põnev klaasike, mida tahaks sõbraga jagada, et siis koos muljetada. Serveerida koos leivapurus paneeritud ja praetud kiludega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment