Monday, March 23, 2015

Van Bulck Belgian Gluten Free Lager

Van Bulck Belgian Gluten Free Lager (Van Bulck, Belgia) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian ale"?????, koondhinnet veel pole.

mismõttes "belgian ale", kui pudeli peal on kirjas lager?

Tootjainfo: "Ingredients: water, barley malt, hop, yeast 
Brewed in a traditional artisan brewery
No chemicals added

The barley malt from our gluten free lager comes to us organic and gluten poor. Thanks to special method of brewing it became gluten free."

Lihtne väike madal pudel, kahvatupruun ja heleroheline sildikujundus peaks ilmselt rõhutama mahedust? Erkvalge kahe sentimeetri paksune vahukiht on tublisti püsiv ja pisut ka klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom laagrile omaselt kergelt hapukas.

Esmamekk on kergepoolne ja üllatavalt magusakas. Keskmaitse meenutab limonaadi, millesse on segatud mõrkjuse andmiseks veidisidrunikoort. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas ja omamoodi ehk isegi karastav. Järelmekk mõjub mõrkjas-magusakalt, ebaküdooniast tehtud mahlajoogi taoliselt, belgia pärmile omaselt jääb kurk veidi vürtsikalt õhetama.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga veidravõitu rüübe ... no paha ta pole, aga ilmselt peamine väärtus seisneb siiski tema gluteenivabaduses.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment