Thursday, March 12, 2015

Stallhagen Honungsöl


Stallhagen Honungsöl (Stallhagen, Soome) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 16 punkti

Tootjainfo (google tõlke abil): "Butterbeer - a refreshing bright, light fruity beer with lemons, pearl white foam and a subtle aroma of authentic golden Åland honey. Honey beer can be enjoyed with fish dishes and reminiscent of a warm summer evening in the Åland archipelago. "Ingredients: barley malt, hops, yeast, natural honey, water."

Väike reljeefkirjadega kumerkaelaline pudel, tuhmkuldsel sildil meekärje motiiv. Valge hõre vaht on õhuke ja püsimatu. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on intensiivselt magus-hapukas, laagerõlledele omane ja veidi heinane.

Esmamekk on kergeke ja magus. Keskmaitse meenutab odavamaid mass-toodetud laagreid, olles magus-hapukas ja vesine. Keskmaitses tuleb esile juba ka veidi meemaitset, kuid see mõjub sünteetiliselt. Järelmekk on magus-vürtsikas ja üsna meeldivalt värskendav.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magus-vürtsika buketiga omamoodi kiiksuga, aga siiski väga lihtne rüüpeke. Lõunasöögi kõrvale klaasike kõlbab juua küll.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment