Sunday, March 22, 2015

Sorachi Ace (Manilaiu)


Sorachi Ace (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: saison

Toojainfo: "Veiniselt vürtsikaid maitseid pakkuv mitmevilja õlu, kuhu Jaapani päritolu humal Sorachi Ace on oma keeltkõditava sidruni jälje jätnud.
Koosits: odra, nisu- ja kaeralinnased, hapulinnas, suhkur, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, mustvalge tehniline, ent esteetline sildikujundus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, olles üle keskmise püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on naeratamapanevalt mõnus, hapukas-vürtsikas ... klassikaliselt "õige" ... kui selline määratlus üldse midagi tähendab.

Esmamekk on keskmisest suts raskem ja intensiivselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on särtsakalt mandariini-marmelaadi taoline, vürtsikalt sädelev ja mõrkjashapukalt kihelev. Lõppmaitse meenutab punase apelsini mahla, mida on segatud vähese fariinsuhkru ja valge pipraga. Järelmekk on suisa oivaliselt vürtsikas-magusakas-mõrkjas, pidutsev ja pulbitsev.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Väga meeldivalt maitsemeeli kõditav, väsinud meeli kosutav ja söögiisu tekitav. Suurepärane aperetiiv.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment