Monday, March 23, 2015

Hapud odramarjad

Hapud odramarjad (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: hapuõlu :)

Tootjainfo: "Väga värvika maitseprofiiliga hele hapuõlu. Siidrilikud aroomidon saavutatud piimhappebakterite ja Brettanomyces perekonda kuuluvate pärmide abil. Tegemist on ideaalse kaaslasega ükskõik millise suupiste või põhiroa juurde.
Koostis: odralinnased, linnastamata nisu, vesi, humal, pärmi- ja bakterikultuurid."

Väike lihtne pudel, mustvalge tagasihoidlikult esteetilise kujundusega sildike. Minimaalne vaht kadus koheselt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Hapukas-mõrkjas aroom meenutab teeseene-jooki.

Esmamekk on keskmisest veidi kergem ja HAPU! Keskmaitse meenutab taas pigem seda teeseene-jooki ... või väga kuiva siidrit, aga igatahes mitte õlut :) Lõppmaitses tuleb esile mõrkjas-magus arusaam sellest, et kasutatud on siiski odralinnaseid, kuid see on pigem selline aimdus kui teadmine. Järelmekis immitseb esile ka veidike humalamõrkjust, kuid üldpilt on siiski käärinud kasemahla ja teeseenejoogi taoline.

Keskmisest kergema kehaga, null-karboniseeritud paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapu buketiga kummaline rüübe, mis harilikku õlut ei meenuta teps ka mitte. Aga joogijanu äraajamiseks on ta siiski oivaline.
-----------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment