Tuesday, March 31, 2015

No kas sa saad

No kas sa saad (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: kadakamarjade ja koriandirseemnetega tembitud IPA

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, Pale Ale, Cara Ruby, Vienna ja rukkilinnas. Humalad: Columbus, Citra ja Mosaic. Kadakamarjad ja koriandriseemned. Pärm Safale S-05"

Väike lihtne pudel, pruulmeistrile omane abstraktne silt seekord kollastes toonides. Kergel kollakas vaht täidan 3/4 klaasist, olles superhästi püsiv ja ka kenakesti vahupitsiga klaasiseinu kaunistav. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun merevaik. Aroom on leebe, kergelt heinaselt magusakas ja vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on paganama põnevalt mitmekihiline, algab magusakas-mõrkja paitusega, kuid siis keerab end hapukas-vürtsikaks ja paneb üllatunult klaasi silmitsema. Lõppmaitse on oivaline segu hapukas-mõrkjast ja vürtsikas, marjaveinine põhi seguneb ürdinastoikaga ja shib ennast vaiguste pärlikestega. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, mesilasvaha ja kadakavõrsete taoline, õline ja õilis, väärikas ja vagur.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja samas mõõdukalt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga mõnusalt mänguline, tihkelt maitseküllane, nõudes enda kõrvale midagi lahjat ja leebet, parim oleks koos õrnsoola kurgikestega ja külma koorekastmega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment