Tuesday, March 17, 2015

White IPA Wit & IPA Fusion

White IPA Wit & IPA Fusion (Lervig, Norra) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 87 punkti. Õige oleks muidugi "wheat IPA"

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "A merger between Belgian wheat beer and IPA. This unfiltered beer has a straw yellow color. The taste is velvety, and large quantities of citrus aromas from bumblebees merging with a spicy taste of white peppercorns and coriander. With IBU 55 Nor will bumblebee enthusiast disappointed. Malts: Pale wheat and caramel. Hops: Centennial, Amarillo and Citra. Belgian yeast."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt (sulgudes täheke) on seekord valgel taustal. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus -  kirkalt helekollane. Aroom on esmalt nõrguke ja arusaamatu, kuid siis hoovab kuskilt allkihtidest mõnusalt värsket sidrunheinalikku mõrkjashapukat kargust.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja särtsakalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse sunnib lausa kulme kergitama - sellist karguselaksatust poleks küll oodanud ... hapukuse tase on kuskil berliineri ja sidrunilimonaadi vahel, seda toob allapoole murune mõrkjus ja vähene linnasemagus. Lõppmaitse meenutab värskeltriivitud sidrunikoort, mängu tuleb pisut koriandrit ja kadakamarja. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, sädelevalt värske ja kauapüsiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Omamoodi friigilik, kuid uskumatult värskendav. See on tõesti fusioonõlu, segu berliinerist, belgia nisuõllest ja IPAst. Toitu siia kõrvale oleks üsna keeruline sobitada, pigem sobiks see kosutavaks värskendajaks eelroa ja peakäigu vahele.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment