Sunday, March 29, 2015

Jailhouse Brew


Jailhouse Brew (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout", hinnang on veel välja kujunemata. Õigem oleks küll tootja kohaselt: kaera imperial stout.

Tootjainfo: "Russian Imperial Oatmeal Stout. If thrown in the old jailhouse, this is the beer we cook. Jailhouse Brew is complex and opaque like the story that got us locked up. It’s coffee, smoke and body salts behind iron bars, and it’s strong enough to get us out again."

Väike lihtne pudel, mustal sildil tumesinised lahtimurtud trellid. Pruun kahe sõrme paksune vahukiht on väga püsiv ja klaasiseintele tihedat vahupitsi jättev. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on pehme, kohvine ja šokolaadine, kreemine ja muhe.

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehaga ja õrnalt magusakas. Keskmaitse muutub tunduvalt raskemaks, mõrkjasmagusaks ja kergelt suitsuselt vürtsikaks. Lõppmaitse toob mängu hapukas-vürtsikaid noote, olles pisut unistav ja aknasse vahtiv nagu mees, kes on liiga kauaks koju jäänud. Järelmekk liigub huvitavalt kuivapoolsele, mõrkjas-vürtsikale rajale, veidi tahmunud ja veinisele ... ühele üsna põnevale eksirännakule, millelt on hea jälle tagasi koju tulla ... kuid siia mitte liiga pikaks jääda:)

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja mõõdukalt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜÜÜBERTASANDI rüübe. Põnev, pisut vildakas, kuid väga meelitav jook, mida tahaks kindlasti veel ühte klaasitäit. Pakkuda koos õrnsoolatud kurgiviilakatega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment