Monday, March 30, 2015

Rodenbach 2012 Vintage

Rodenbach 2012 Vintage (Rodenbach, Belgia) pdl 0,75 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "sour red/brown" ja hinnang 100 punkti!!! Muidugi õigem oleks "flandria punane", aga RB ei tunne seda.

Toojainfo: "Rodenbach Vintage is the unique result of selection by our Rodenbach brew masters, the barrel after two years of maturation has produced the best beer, "the best barrel of the year". The label is always the number of barrel stated and the year which marks the beginning of maturation.
Rodenbach Vintage is 100% matured old beer, resulting in superior Rodenbach Grand Cru. Its taste is complex, round, intense and refreshing. Typically, the apple tart fruitiness combined with caramel, wild honey and oak with a hint of vanilla, cherry and licorice. Its aroma has hints of caramel and oak, as well as notes of green apples mixed with honey and chocolate. The soft sour, fruity aftertaste is long and nicely balanced like a grand cru wine.
Ingredients: water, barley malt, corn, hops."

Niisiis, vaat nr. 170. Te ju ikka lugesite tootjainfo läbi? Nokamoon ... lugege ikka mõnikord!

Kopsakas traatkinnisega korkkorgiga pudel, lakooniline kuldse kirjaga kleeps-silt.  Kollakas vaht täidab üle poole klaasist, vajudes tihedaks sametjaks kihiks. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroom on juba meetri kauguselt hapukalt veinine, lähenedes muutub vürtsikamaks ja METSIKULT marjaseks - see üleelusuurune kogus punase ja musta sõstra keedist, lodjapuu marju ja vaarikamahla on lihtsalt vaimsustav, kogu ilu raamib ka veel vürtsikas nelk ja tamme tõsine tervitus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt hapukas ... oi veinisõbrad, seda te peate küll proovima! Keskmaitse. See on lihtsalt imeilus :) Hapukas sädelev marjamahl, särtsakas veinisus ja kreemiselt tihe vaniljene taust on kui segu kabareest ja operetist.

Lõppmaitses kappavad üle lava kiljuvad kankaani-piigad, seelikud üle pea; nende järel tuiab joosta fraki ja torukübaraga isand ... võta nüüd kinni, kas see on lavastuse osa või ronis linnapea ise püünele plikasid püüdma? See särisev ja hurmav hunnik rosinaid, mis leotusid ennem kirsiviinas ja seejärel sulpsasid munalikööri ... oi see paneb meeled mulksuma ja südame puperdama Suure Peo eelaimduses!

Järelmekk on veidi roidunum ... aga nii teile ainult tundub! Linnapea lükkab tukastusehetkel silile vajunud kübara kuklasse ja paneb kilavilsilmil uue hooga piigasid kiljutama. Noh aga ega nood pole ka eilased, kergejalgne kablutus viib kõhuka jahimehe otse baari ning nüüd voolab juba kuiv šampus ja magus ungari roosa vahuvein, kihistades läbisegi mandlilikööri ja vaniljekreemiga. Likööris leotatud kirsid mõistagi ka .. no kuidas siis ilma nendeta?

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! See pudel tasub võtta lõbusa seltskonna peale, sest üksinda tunneks te end lihtsalt üksi ja kaksinda ei jõuaks ära vadrata kõike seda mis rääkimist kohe ja kindlasti ja nüüd vajab :) Serveerida koos maasikate ja vahukoorega!
---------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. 2013 Oli ikka jõuliselt hapu, aga üld kirjeldus on laadne, ehkki küll 2013 istus vaadis 149 (The Sire).

    ReplyDelete