Saturday, March 7, 2015

Flensburger Frühlingsbock


Flensburger Frühlingsbock (Flenzburger, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "heller bock" ja hinnang 43 punkti.

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Pleasantly strong, full-bodied and as lively as spring itself. Flensburg Spring Bock is brewed exclusively with aromatic hops and thus obtains a pleasant, characteristic hint of hops. He is a little brighter than the Flensburg Winter Bock, but quite identical in effect!"

Väike reljeefkirjadega ja kääniskorgiga efektne pudel, kevadroheline klassikaline sildikujundus. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on magusakas, meenutades valget veini ja küpseid pirne.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse on magusakas, karameljas ja jõuliselt ... igav! Bockist ootaks küllust ja sügavust, kuid seda siin lihtsalt pole. Lõppmaitses viskab sisse aroomis tajutud hapukat veinisust, üllatades oma sootuks teise olekuga kui eelmises astmes ... siin on pirnikompotti ja valget pipart, belgia triple-õlle laadset kommisuhkrulikku vürtsikust. Järelmekk on vürtikas-mõrkjas, väga värskendav ja toekas.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga üllatavalt mitmenäoline rüübe. Traditsioonilsest saksa bockist on asi küll mööda, kuid omamoodi nauditav ja teatud mööndustega väga heal tasemel olevate õllede kilda liigitatav. Singi-paprika võileib sobiks siia juurde väääga kenasti.
------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment