Tuesday, March 31, 2015

Mestiits

Mestiits (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: Amreican red ale.

Tootjainfo: "Antud õlles oleme seganud euroopat ja ameerikat ning tulemus ongi käes - MESTIITS.
Õlle valmistamisel on kasutatud Käbliku talu kaevuvett, millele lisasime Vienna, Ruby, Gold ja Special B linnaseid. Mõruduse ja aroomi eest vastutab suurepärane Simcoe humal.
IBU 36"

Väike lihtne pudel, punastes toonides sidikujundus, milles võib VÄGA  hea fantaasia korral aimata kahe mehe profiili. Kergelt kreemikas tihe vaht täidab pool klaasi, püsides vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga pruunakaspunane. Aroom on mõrkjashapukas, leivane ja marjane.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on mõrkjas, kadaka- ja pihlakamarjade taoliselt vaigune ning suud parkivalt mahlane. Lõppmaitse mõjub veidi magusakamalt, biskviitjalt ja vürtsikalt, pohlade ja külmavõetud pihlakate taoliselt. Järelmekk taandub pehmelt ja magusakas-mõrkjalt, olles mõnusalt toekas ja soojendav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga väga-väga heal tasandil rüübe. Oivaline janukustutaja, aga piisavalt maitsekas, et seda veel ka teist klaasikest nõutada. Pakkuda koos väikeste lihapirukatega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment