Monday, March 9, 2015

Dark Sky


Dark Sky (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial stout ja hinnang 97 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Stout is the biggest of the black beers and to drink Baird Dark Sky is to experience a foreboding libation. The aroma is gorgeously complex (dry hopping with American Centenniel & Amarillo hops) and the flavor is a stunning smorgasbord (chocolate, toffee, herbs, coffee, licorice, etc.). The mouthfeel is soft and enveloping. The finish is piquantly acrid and warming"

Väike lihtne pudel, kribulisel sildil (vist) tormine meri. Pruunakas vaht moodustab napi kihi, mis püsib vaid kirmena. Õlle värvus - must. Aroom meenutab röstitud terasaia, leebe ja kergelt šokolaadine. 

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas. Keskmaitse on naeratamapanevalt jõuline, magusakas-mõrkjas, ploomide ja kreegikompoti taoline, tonnijagu röstitud pähkleid ja lusikatäis rummikooki korraga. Lõppmaitse paneb oma jõulise olekuga kergelt kukla võdisema, uskumatult mõnusas tasakaalus on lausa tubakane mõrkjus ja kuivatet viigimarjade magusus, portveinine rammestav raskus ja mustsõstrasiirupi põskei tulitama panev turgutus. Järelmekk on soe ja südamlik, rammus ja hubane nagu vana tugitool, mis on just sinu tagumiku järgi sisse istutud ning milles sa veedad oma parimaid hetki päevast.

Raske kehaga, alakarboniseeritud siirupja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ohtlikult kergelt joodav ja pööraselt maitseküllane, mõnus kaaslane küünlatule ja sõbraliku vaikuse juurde.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment