Monday, March 2, 2015

Kuukõndija


Kuukõndija (Õllenaut, Eesti) pdl 0,75 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: espresso stout :) Ratebeeris pole veel hinne välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kuukõndija on tumedalt siidine kaerahelbe stout, mis täis espresso aroomi ja maitset- nauditav nii päeval kui öösel!"

Kopsakas lihte pudel, must-valgel sildil kohviubade varjud :) Pruunakas vaht täidab pool klaasi, püsides üle keskmise kaua. Õlle värvus - tumepruuni varjundiga must.

Arrrroooom ... uhh, seda on palju. Justkui pistaks nina kohviubade pakki, veel jahvatamata kohviubasid täis suuuurde kotti. See lõhnab kui hommikune äratus :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-hapukalt kohvine. Keskmaitse mõjub kreemiselt, hapukas-mõrkjalt, zzzuperkohviselt, kohvikreemi ja kohvijäätise seguna. Lõppmaitse kohvine hapukus tuletab sulle meelde kõik need korrad, kui sa oled elus kohvi ise jahvatanud ja veskilt kaane eemaldamise järel ninatäie värsket hullutavat aroomi sisse tõmmanud. Järelmekk on siidine ja pehme, südant ja kurku soojendav, lausa heldimapanevalt kohviliköörine ja kohvi-mustikamuhvini taoline.

Keskmisest raskema kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! See kohvilaadung, mis klaasist vastu hoovab, äratab iga unimütsi ja paneb silmad särama. Dessertõlu, mida sobiks pakkuda koos vaniljejäätisega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment