Tuesday, March 3, 2015

Kerge kuivik #2


Kerge kuivik #2 (Kodupruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Liigimääratlus: (not so) dry stout

Tootjainfo: "Tumedik, mis on marudalt mahe nagu naabri-vanaätt. Tema olekus on tõsidust ja elukogemust. Silmis on tal aga kerget rõõmu ning lolli-nalja-naeratust.
Linnased: Chocolate, Black pat., Crystal, linnaseekstrakt. Humalad: Goldings
IBU 40"

Lihtne väike pudel, mõnusalt omanäolise lõikega sildil kirjeldatud vanaätt :) Sentimeetrine pruunakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mustjaspunane. 

Aroom ... ooo see on mõnna ... rikkalikult magus-hapukas, meenutades lapsepõlvest Bulgaaria ploomikompotti, sutsukest kohvilikööri ja koduselt kõrvetatud suhkrut.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse mõjub juba lausa tihkepoolselt, mis on üllatav sellise kanguse juures ... maitseküllaselt, mõrkjas-magusalt, kohvimuffini ja kuivatatud ploomide taoliselt. Lõppmaitse taandub mänguliselt jällegi kergemaks, kuid andmata kröömikesti alla maitsetihkuse poolest, siin leidub kuivatatud ploome, röstitud leiba, sutikese lagritsat ja tumedat šokolaadi. Järelmekk on see-eest suhteliselt ruttu kaduv, jättes endast vaid mõnusa magusakas-hapuka koduse kukekommi taolise mälestuse.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe, mis sobib kenasti ka klaas-klaasi järel rüüpamiseks .... kuid ka veinis hautatud veiseliharullide kõrvale.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment