Friday, March 6, 2015

Vedel leib

Vedel leib (Tarmo, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: "sour brown"

Tootjainfo: "koostis: vesi, linnased, humal, suhkur, pärm" Mittekirjapandult lisaks - õlleleivaga käimatõmmatud kääritus. Pai pruulmeister, kirjuta rohkem lahti, mida sa ikkagi kasutad. Teadmiste ja kogemuste levitamine tuleb meiel kõigile ainult kasuks!

Väike lihtne pudel, vapikujuline must-valge minimalistlik sildike. Vahtu ei ole. Õlle värvus - õrnalt uduselt vaarikapunane.

Aroom on midagi fantastilist! Oi mida kõik sellest magus-hapukast segust üles ei leia ... murakaliköör ja iiriskomm on esimesed asjad, mis pähe tulevad, aga ka punase sõstra ja vaarikamahla otsib aju välja :)

Esmemekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on supermõnus segu keedetud kondenspiimast, punasesõstrakeedisest ja leivasupist pohladega. Lõppmaitse mõjub kahekihiliselt - esmalt pohlamoos, siis rosinatega leivasupp! Järelmekk on taas otsustavalt hapukas, metsikult värskendav ja kusagil kolme meetri pärast ka magusalt kukekommine :)

Keskmisest kergema kehaga, sisuliselt karboniseerumata kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja-hapuka buketiga napakalt omamoodi ja vaieldamatult überhea rüübe! Tavapärase õllega pole sel joogil küll eriti palju pistmist, ehk kuhugi flandria punase eili ja hapendatud leivakalja vahele jääv ... kuid no mõnusalt omanäoline ja igatahes kiiduväärt! Miskipärast olen kindel, et samasugust rüübet pruulmeistril enam teha ei õnnestu :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment