Monday, October 26, 2015

Twenty-Five Grams


Twenty-Five Grams (de Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,5%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperail IPA" ja hinnang 92 punkti!

Tootjainfo: "Indigrients: water, barley malts (pils, caramel), malts (rye), bitter hops (apollo), late hops (cascade, columbus, amarillo, chinook), dry hops (citra, mozaic, cascade, chinook), Bergamont fruit, top fermenting yeast.
103 EBU"

Väike lihtne pudel, tehnilisena mõjuv sildikujundus. Sentimeetrine vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - õrnalt hämune kuldoranž.

Aroom. Uhsaaaa. Humalafriigi kõrvad painduvad mõnust üle pea kokku. Sügav ja vaigune, mahlane ja troopiline, puuviljane ja liivane ... jah miskipärast tuleb päikesekuum liiv meelde. Noh et troopika või nii. Missugune see bergamondi-puu vili on, seda tean nüüd küll guugli abil, aga tahaks ise ka järele proovida. Et kui palju siin lõhnas nüüd seda tsitruselist on ja kuivõrd see kõik koosneb hoopis hunnitutest humalatest.

Esmamekk on raskepoolne ja rämmedalt humalane. No just rämmedalt ja mõnnusalt ja jummalastlahedalt. Magusakas-mõrkjas ja kütkestav. 

Keskmaitse. Sa-jäme-jaapani-jumal. See kleepjalt vaigune leotis su keelel mõjub kui greibikoore ja kumkvaatide ristpistes tikand. Apelsinimarmelaad sidrunikoorega. Juhmistavalt humalane!

Lõppmaitse. Kes võis küll arvata, et troopilise ranna kuumal liival kasvad sidrun-kadakas. Sidrukas. Selline imearmsate väikeste tumeroheliste sidrunitega, mida lõhnavad nagu kadakamarjad. Ja plaksatavad õllesõbra lähenemisel lahti, eritades vaid humalagiikidele võrgutavalt mõjuvat vaigust-mahlast aroomi.

Järelmekk. Kui nüüd suudaks keele lahti voltida sellest hummmmmalahunnikust nõrguvast mahlast. Troopikahumal? Humalajumal? Tohho tillae ja johhaidii, niimoodi siis pannaksegi kasvama humalapäid ... tilgutad seda vedelikku kaktusele ja saak vohab mis hirmus.

Tinn-tinn-tinnadi. Kas ma peaks nüüd kokkuvõtte kirjutama? Vat ei saa! MEGATASNDI RÜÜBE, selle ma pean ära ütlema, sest muu oleks väär. Humalakummardajad - te teate nüüd oma järgmist kultusobjekti! Ülejäänud rahvas - ärge jooge seda meie eest ära.
--------------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Alk. sisaldus siiski 9.5% Siiani üks parimaid De Moleni IPAsid, mida on õnnestunud mekkida.

    ReplyDelete