3 Fonteinen Oude Geuze (3 Fonteinen, Belgia) pdl 0,375 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Gueuze - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!
Tootjainfo: "Blend of 1, 2, and 3 year old lambics.
A true Geuze - a blend of 1, 2, and 3 year-old lambic, unfiltered and unpasteurized, and aged in the bottle for at least a year after blending. Refermentation in the bottle gives this Geuze its famous champagne-like spritziness. The lambic that goes into it is brewed only with 60% barley malt, 40% unmalted wheat, aged hops, and water, spontaneously fermented by wild yeasts, and matured in oak casks."
Pisut kopsakam pudel, mille korki katab traathoidis. Sildikujundus pruulikojale omane, seekord rohelistes toonides. Erkvalge vahukiht kaob praktiliselt kohe. Õlle värvus - vähese hõljumiga kollane.
Aroom on kaugele hoovavalt karge, kirgas, hapu ja süljenäärmete tööd ergutav. Lähemalt nuuskides tajud õunaäädikat, mille põhjale rivistuvad pohlad, kuldsed rosinad, pihlakad ja kuivatatud-suhkrustatud ananassilaastud.
Esmamekk on hapu. Mite kiljuvalt hapu, aga ikka kohe üsna konkreetselt Hapu! Keskmaitse keerab happesusele veel vinti juurde, nii et esmalt ei tunne muud kui õunaäädikat, kuid vaikselt hakkab sellest läbi imbuma vaarikamahla. Lõppmaitse muutub veidi tuhmimaks, tunda on tanniiniseid noote ja vaniljest pehmust. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, kauakestvalt karge ja miskipärast metsmaasikaid meenutav.
Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja krõbekuiva paletiga, Hapu-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Ehkki Gambrinus on hapuõllede suhtes pisut pirtsakas, tuleb tunnustada selle joogi stiilipuhtust ning eri küpsusastmega geuzede kokkusegamise oskust (noor segamata lambic mõjub lausa söövitavalt). Siia juurde tuleks pakkuda pehmet kreemjuustu kreekeritega.
-----------
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment